torstai 5. elokuuta 2010

Voimaharjoittelu & kehonmuokkaus -kirja

Lueskelin kesällä WSOY:n kirjauutuutta Voimaharjoittelu & kehonmuokkaus. Teos on tehty yhteistyössä Britannian painonnostoliiton kanssa ja suomen kielisestä laitoksesta vastaa ProBody-lehden päätoimittajanakin tunnettu Jouni Virtamo.

Ihmisen suunnikaslihas
Tavanomaisesta harjoitusoppaasta poikkeavaksi sen tekee painonnostoliikkeiden ja niiden apuliikkeiden sekä toiminnallisten liikkeiden runsas määrä. Visuaalisesti kirja on upea teos ja kaikki liikkeet on esitelty perinpohjaisesti vaihe vaiheelta. Kirja sisältää myös liikkeiden yleisimmät virheet, vaikka kokeneena harjoittelijana en olekaan kaikista aivan samaa mieltä. Esim.soutuliikkeissä tulisi kirjan mukaan pitää olkapää jatkuvasti takana. Mielestäni lapoja lähentävien suunnikaslihaksien aktivaatio jää  tällöin vähäisemmäksi ja voi johtaa myös kyseisten lihasten kiristymiseen. Tosin aloittelijalle kirjan esittämä tapa voi olla turvallisempi.

Parasta antia kirjassa on eri urheilulajeihin(esim. golf) sopivat usein toiminnalliset harjoitteet ja harjoitusohjelmat. Suosittelen kirjaa aloittelijoille ja harjoittelijoille, jotka ovat kuntoilumielessä kiinnostuneita painonnostosta. Myös muiden lajien urheilijat voivat hyötyä kirjan keskimääräistä kattavammasta liikepankista.

kuva: wsoy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...