perjantai 13. elokuuta 2010

Esport Ratiopharm Arenan kuntosali


Eilen tuli käytyä ensimmäistä kertaa Ratiopharm Arenan kuntosalilla Espoossa. Odotukset eivät olleet katossa, mutta sali yllätti kuitenkin melko positiivisesti. Arenan nettisivuilla hallia kuvataan uutuuttaan hohtavaksi, mutta käytännössä osa mm. pukuhuoneista oli suljettu putkiremontin vuoksi ja myös kuntosalilla hääri putkimiehiä työntouhussa. Remontin tieltä mm. osa harjoituspenkeistä oli pois käytöstä. Vaikka se ei häirinnytkään omaa teeniäni, niin tuli kyllä mieleen miksi olen maksanut järjettömän 15€:n kertamaksun. Kertamaksu on kyllä aika korkea, kun ajattelee,että halvimmat kuukausimaksut Espoolaisilla kuntosaleilla ovat parin kympin luokkaa.
Sali oli kalustettu saksalaisilla Gym80-laitteilla ja Star Tracin aerobisilla laitteilla. Gym80-kalusto vaikutti vanhemmalta, kuin nykyisin myynnissä oleva Sygnum-sarja. Itse pidän juuri näistä vanhemmista, mutta hyväkuntoisista ja järeämmän oloisista laitteista enemmän. Myös laitevalikoima oli todella kattava; esim. erilaisia ylävetokoneita (oli siis selkäpäivä) oli kokonaista kolme kappaletta. Toisaalta perusylätaljoja oli vain yksi?!? Vapaapaino alue oli myös kattava; mm. kolme penkkipunnerruspenkkiä, alaviisto-, vinopenkki ja kaksi kyykkytelinettä. Vain power-rackia jäin kaipaamaan. Useimpia peruslaitteita oli enemmän kuin yksi kappale.
Salin tunnelma oli todella vaisu. Sali oli avointa tilaa sisäkenttien suuntaan ja musiikin sijaan korviin kantautui vain sisäpelien häly. Muita harjoittelijoita oli amupäivällä salin kokoon nähden todella vähän, alle 5 kpl tunnin aikana. Salilla olisi voinut hyvin olla 2-3 kolme kertaa enemmän väkeä, eikä sittenkään olisi ollut ahdasta. Itse salilla ei näkynyt mitään ohjaajia ja seinällä olleesta lapusta saikin sen käsityksen, ettei Arena hyväksy ulkopuolisten ohjaajien toimintaa. Jonkinlaista personal trainer-palvelua on ilmeisesti Arenallakin saatavilla, ainakin nettisivujen mukaa.
Salia voi suositella omatoimiselle harjoittelijalle, joka ei piittaa pikku puutteista, mutta jonka lompakko on paksu. Parempiakin harjoituspaikkoja alueelta toki löytyy. Käyn kyllä vielä varmasti itse harjoittelemassa satunnaisesti Arenan salilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...