maanantai 13. elokuuta 2012

Uudistunut Technobody on vertaansa vailla

Osa 1. Painopakkalaitteet

Helsinki-Vantaa lentokentän kupeessa Technopolis-toimitiloissa sijaitseva Technobody-kuntosali on saanut täysin uudet laitteet. Sali on pakattu täyteen viimeisimmällä teknologialla ja ominaisuuksilla varustettuja kuntosalilaitteita. Sali täyttää nyt nimensä edellytykset mallikkaasti. 


Technobody

Kuntosalin uudistumisen lähtökohtana oli parantaa vanhan salin ominaisuuksia kaikilta osin sekä täyttää vanhojen asiakkaiden vaativatkin toiveet. Olemassa oleva asiakaskunta olikin monitahoinen joukko ihmisiä, sisältäen voimailijoita, kuntoilijoita ja kestävyysurheilijoita. Salin tulee kyetä tarjoamaan sekä raskasta rautaa että helppokäyttöisiä ja turvallisia laitteita, tasokkaita aerobisia laitteita unohtamatta.Laitekilpailutuksessa muita paremmin pärjäsi Slingshot Oy, jolla oli monipuolisin valikoima laitteita sekä selkeästi paras hinta-laatusuhde. Slingshot edustaa mm. amerikkalaisia Biggest Loser-sarjastakin tuttuja Star Trac-laitteita, sekä kotimaisia David-laitteita.


   Uudet epäkeskolaitteet ovat täynnä hienoja yksityiskohtia   

Salin painopakalla varustetut laitteet ovat pääsääntöisesti lentokoneteollisuuden parissa toimintansa aloittaneen Star Tracin valmistamia. Mahdollisimman moni laite on valittu parhaista Inspiration- ja Impact-sarjoista. Laitteissa on tavanomaisten etäisyyssäätöjen lisäksi mahdollisuus säätää liikelaajuutta. Tämä on erinomainen ominaisuus nivelvaivoista kärsiville. Istuinkorkeutta säädetään kaasujousen avustamana.

Kaasujousisäätöinen istuin

Vastuksen valinta on painopakoissa toteutettu Lock N Load menetelmän avulla. Muilla valmistajilla ei ole tarjota vastaavaa. Järjestelmä mahdollistaa useiden painojen valitsemisen yhtäaikaa, joista raskain on käytössä. Tämä tuo mahdollisuuksia esim. tilanteisiin, joissa monta harjoittelija käytää samaa laitetta tai kun tehdään vähennyssarjoja ja sopivat vähennykset halutaan suunnitella etukäteen. Myöskään irtonaisten osien hukkuminen ei muodostu ongelmaksi tässä järjestelmässä. Taljoissa vastukset valitaan viiden kilon välein, mutta irrallisilla lisäpainoilla voidaan vastusta lisätä tarvittaessa 2,5 kiloa kerrallaan.

Jalkojen ojennus

Painopakka
Lisäpaino
Nelipäistä reisilihasta voi harjoittaa tehokkaasti jalanojennuslaitteella. Takareiden hamstring-lihaksille on kaksi laitetta; jalankoukistus maaten ja istuen. Lonkan  asento vaikuttaa koukistuksessa siihen, mitkä takareiden neljästä lihaksesta aktivoituvat. Harvoissa suurissakaan liikuntakeskuksissa on mahdollista harjoitella molemmissa asennoissa. Salilla on myös jalkojen lähenny-loitonnus-laite. Vaikka monet mieltävät tämän vain naisille suunnattuna "lehden luku" -laitteena, hyötyy siitä myös tosissaan treenaava voimailija. Ovathan reisiä lähentävät lihakset pääroolissa voimanostotyyppisessä jalkakyykyssä. Osassa laitteita on erikoisuutena suomenkielinen hologrammi-ohje. 


Jalkojen koukistus istuen
Jalkojen lähennys ja loitonnus
Jalkojen koukistus maatenKuntosalin monipuolisimpiin laitteisiin lukeutuvat vaijerivälitteiset taljat. Nillä voi harjoittaa mm. kaikkia ylävartalon lihasryhmiä. Technobodyn taljakeskus on 5-asemainen, sisältäen ristikkäistaljan, ylätaljan, alataljan sekä selkätuella ja suurella vastuksella varustetun ojentajataljan. Ristikkäistaljassa vetokorkeutta voi luonnollisesti säätää.

ojentajatalja
Taljakekus

Taljakahvoja salilta löytyy todella kattava valikoima. Kiinteiden vakiokahvojen lisäksi on laakeroituja ranneystävällisiä kahvoja. Käsitreeneihin tarkoitettut kahvat ovat hyvän ja mukavan otteen varmistamiseksi kumitettuja, kun taas vetokahvat ovat remmien käytön mahdollistamiseksi karhennettuja. Aiemmin salilla ei ollut lainkaan leuanvetomahdollisuutta. Nyt kolmessa eri hajoituspisteessä voi vetää leukoja. Monipuolinen otevalikoima on myös käytössä; kapea, leveä ja neutraali ote.


Osa kahvoista
Leuanveto onnistuu monipuolisesti

Yhditetyllä takaolkapää/pecdeck-koneella voi treenata nimensä mukaisesti olkapäiden takaosia ja rintalihaksia. Rintalihasliike on enemmänkin vipunostoliike kuin perinteinen olkaniveltä liiaksi kuormittava pecdeck-liike. 

Harjoittelun kohde vaihtuu käsikahvojen asentoa muuttamalla

Keskivartaloa voi vahvistaa turvallisesti vatsa-/alaselkäkoneella 


     Maailman paras leuanvetokone     

Davidin valmistama kevennetty leuanveto-/dippikone on maailman paras. Näin uskaltaa sanoa. Laite on mitoitukseltaan pienempi kuin jotkut kilpailijansa, mutta silti sopiva pitkällekin harjoittelijalle. Leuavedon voi tehdä kapealla tai leveällä otteella. Kahvojen viisto muotoilu säästää ranteita. Myös dippi onnistuu usealla eri oteleveydellä. Kapea ote

Leuanvetokoneen vastusta keventävässä pakassa on paljon säätövaraa. Jalkojen alle tuleva osa voidaan lukita ala-asentoo, näin mahdollistuu keventämätön tai jopa vyötärölle sidottavalla lisäpainolla harjoittelu. Lukitus sisältää myös ominaisuuden, millaista muilla ei ole. Lukittu jalkaosa voidaan vapauttaa kevyellä kosketuksella sarjan loppuvaiheessa, kun yhtään toistoa ei kyetä enää omalla painolla tekemään. Sarjaa jatkuu tämän jälkeen kevennettynä.

Lukittava jalkaosa

Pohkeen kaksoiskantalihaksen harjoittaminen onnistuu Davidin pohjeprässillä. Pohkeita treenatessa polven ollessa suorana aktivoituu erityisesti juuri kaksoiskantalihas. Kun polvi on koukussa aktivoituu puolestaan leveä kantalihas. Tätäkin varten Technobody:lla on oma laitteensa. Tällainen monipuolisuus on kuntosaleilla harvinaista.

Pohjeprässi
Kirjoitussarjan seuraavissa osissa esitellään kuntosalin aerobiset laitteet sekä levykuormitteiset laitteet. 
Technobody kuntosalin kalustamisen suunnittelussa auttoi Terveyssatama Oy, joka tarjoaa myös kuntosaliohjausta paikan päällä Vantaalla. Varaa aika ilmaiseen ensimmäiseen tutustumisohjaukseen. Paikkoja rajoitetusti! Kuntosaliohjauksesta hyötyvät erityisesti aloittelijat, painonpudottajat sekä tuloksiin tähtäävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...