torstai 24. lokakuuta 2013

Huuhaakriittiset äänet ovat heränneet

Netistä löytyy nykyään myös kotimaista huuhatietoa alas ampuvaa poikkitieteellistä asiantuntevaa kirjoittelua. Oma TOP3-lista ravitsemustieteen ulkopuolelta on tässä: 

1. Roskatiede

"Roskatieteessä tieteellisiä tietoja ja analyysejä käyttään väärin tai virheellisesti edistämään omia etuja ja päämääriä."

2. Paholaisen Asianajaja

"Yritän käsitellä mahdollisimman laajasti huuhaata, vaihtoehtohoitoja, humpuukia, biologiaa, kreationismia, Älykästä suunnittelua, uskontoa, uskonnottomuutta, joskus harvoin huumoria, elokuvia, kirjoja ja historiaa."
3. Luomulakko

"Olen kuluttaja, joka suosi luomua kuten muutkin, koska se tuntui tarjoavan vastauksia ihmiskunnan ongelmiin, kuten ympäristön tilaan. Yleensä mikään ei ole niin hyvää kuin mainostetaan, joten pieni tutustumisretki luomun maailmaan sai minut toisiin ajatuksiin."

Roskatiede-blogi suhtautuu kriittisesti erityisesti mediassa esiintyviin, muka tieteeseen perustuviin, uutisiin. Paholaisen Asianajaja-blogia ylläpitää, myös Skeptikko-lehteen kirjoittava, Juha Leinivaara. Luomulakko-blogi suhtautuu kriittisesti luomuun. Kirjoituksista paistaa läpi analyyttinen ajattelu ja korkea koulutustaso. Mielenkiintoisesti kaikki kolme blogia käsittelevät ajankohtaista HPV-rokoteasiaa. Kannattaa tutustua. 

2 kommenttia:

  1. Paperilla olen parhaimmillaan vain ylioppilas. Kiitos huomiosta ja kehuista!

    VastaaPoista
  2. Roskatiede on ikävä kyllä kaikkea muuta kuin asiantunteva...häiriintynyt pikemminkin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...