perjantai 3. joulukuuta 2010

Kerstin Hultén: Suojaa ruoasta

Kerstin Hultén on ruotsalainen Ylen Akuutti-ohjelmastakin tuttu ravitsemusterapeutti ja tutkija. Hultén on kirjoittanut kirjansa Suojaa ruoasta (Tammi 2010) punaisena lankanaan ravinnon ja syövän yhteys. Syövältä suojautumisen näkökulmasta mietitty ruokavalio käy yksiin ruokavaliosuositusten kanssa. Tämä ei ole yllättävää, onhan suosituksia laadittaessa huomioitu syöpäriski. Myös esimerkiksi ajankohtaisen D-vitamiinin suhteen Hultén on konservatiivinen; hän ei suosittele suurten annosten käyttöä. D-vitamiiniin ja syövän yhteydestä onkin saatu tutkimuksissa ristiriitaista tietoa. Kirjassa viitataan usein tutkimuksiin, mutta kirja ei kuitenkaan sisällä viitteitä tai lähteitä. Tämä on harmi, koska joissain kirjan kohdissa tuntuu, että kirjoittaja on vanhan tutkimustiedon varassa. Kirjoittajan asenteellisuus näkyy myös selvästi joissain kohdissa; teetä ylistetään ja kahviin suhtaudutaan nuivasti, vaikka joidenkin tutkimusten mukaan tilanteen pitäisi olla ehkä jopa päinvastoin(toki teelaaduissakin on eroja). Taitoltaan loistelias teos sisältää ruokaohjeita ja viikon ruokalistan. Pienestä kritiikistä huolimatta tätä runsaasti tietoa sisältävää kirjaa voi suositella kaikille syövän ja ruoan yhteydestä kiinnostuneille. Kirja on hyvä myös yleisenä ruokavalio-oppaana.

Kerstin Hultén puhuu syövältä suojaavasta ruoasta

2 kommenttia:

  1. Olin aikalailla yllättynyt (positiivisesti tietenkin) löytäessäni täältä omaan blogiini linkin sivun alalaidasta! Väkisinkin tulee mieleen, että kiinnostaako meikäläisen elämä todella joitakuita :D Sitä vaan huvikseen naputtelee..

    VastaaPoista
  2. No hyviä treeni- ja ravintojuttuja pitää aina promota. Lähipiiristä löytyy muuten myös farmaseutti, joten blogisi on siinäkin mielessä erityisen kiinnostava. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...