keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Parasiitteja?

Hormonidieetti kirjasta kirjoittaessani törmäsin vitsaukseen nimeltä suolistoparasiitit. Kirjan kirjoittaja Kaisa Jaakkola oli hoidattanut oman infektionsa funktionaalisen lääketieteen piirissä. Myös bloggaava TV-toimittaja Noora Shingler kärsi samanlaisesta vaivasta ja myös hänelle apu löytyi naturopatiaan erikoistuneelta klinikalta. Saman kaltaisia tarinoita on netti täynnä. Miksi vasta toiminnallisen lääketieteen harjoittajat löytävät ruoansulatusanalyysiensä avulla meitä kiusaavat parasiitit?

Ovatko parasiitit sitten niin yleisiä kuin miltä näyttää? Toden totta, luontaisterapeutti Teuvo Rantala kertoo sivullaan:
"Lääketieteelliset tutkimukset osoittavat, että yli 60 % amerikkalaisista saa parasiitti-infektion jossain vaiheessa elämäänsä." Ja jatkaa: "Onko tilanne Suomessa yhtään sen parempi parasiitti-infektioiden yleisyyden, diagnosoinnin ja hoitomahdollisuuksien suhteen kuin USA:ssa ? Väitän, että infektiot ovat aivan yhtä yleisiä, diagnosointi yhtä huonoa ja kokonaisvaltainen hoito olematonta."
Harvasiimaeliö. Kuva: http://phil.cdc.gov

Parasiittien hoitoon erikoistunut sivusto www.humanworm.com laittaa etusivullaan vielä paremmaksi:
"FACT: OVER 90% OF AMERICANS HAVE PARASITES"
Todella huolestuttavaa. Onneksi Duodecim-lehdessä julkaistussa katsauksessa luvut ovat hieman toista luokkaa:
"Suomalaisesta terveestä väestöstä löytyy suolistoparasiitteja 4,9 %:lta ja patogeenisia parasiitteja 1,5 %:lta. Giardiaa löytyy noin 1 %:lta suomalaisista, ja oireettomia ameban kantajia on jonkin verran (Kyrönseppä 1993). Leveä heisimato eli lapamato oli aikaisemmin varsin yleinen etenkin Itä- ja Pohjois-Suomessa: 1940-luvulla sitä kantoi 20 % suomalaisista. Vuonna 1989 lapamatoa löytyi enää 0,3 %:lta sairaalapotilaista (Kyrönseppä 1993)."
Parasiittien pelko saa aikaan huolestuttaviakin piirteitä. Olen keskustellut henkilön kanssa, jolla jonkun muun kuin lääkärin diagnosoima mato-infektio on hoidettu eläinlääkintään tarkoitetulla matokuurilla. Samaisella henkilöllä oli läheiset suhteet myös luontaishoitoihin, luontaistuotteiden verkostomarkkinointiin jne.


Parasiittien häätämiseen ja diagnosointiin on kehitetty paljonkin vaihtoehtomenetelmiä. Jos yrttivalmisteet eivät tuota tulosta voi kotiinsa hankkia Dr. Hulda Clarkin markkinoiman Syncrometerin
"It is an audio oscillator circuit that detects resonance in much the same way a radio does. In your radio a distant frequency produced in a studio is matched to a frequency you produce in your set. The new device used for these experiments matches a frequency produced in your body with one you place on a capacitor plate. 
It can scan for anything in the body – be it an object, an organ, a chemical or virus because everything has a characteristic frequency or set of frequencies."
Zapper. Kuva: http://www.clarkzapper.org/

Kun parasiitit on löydetty, niiden hävittäminen onnistuu helposti paristo käyttöisellä Zapperilla.
"The zapper is a device invented by Dr. Clark. It kills parasites, bacteria, viruses, molds and fungi electrically.  Viruses and bacteria disappear in three minutes; tapeworm stages, flukes, roundworms in five; and mites in seven. A battery-operated, positive offset with a very low voltage from 5 to 10 volts is sufficient."
Ennaltaehkäisyyn on syytä käyttää Food Zappicatoria.
"It changes the polarization of the food to north, if the north side of the magnet faces the food. Food has been made “fresher”.  It can destroy: parasite eggs and stages, bacteria and viruses, prions found in dairy products and meats, phloridzin, the pituitary-destroying chemical, chlorogenic acid, apiol, phenol, D-phenylalanine, D-mannitol, gallic acid and yeast spores."
Huono puoli näissä kaikissa vaihtoehdoissa on niiden korkeahko hinta. Noora Shingler kirjoittaa:
"Itse kävin klinikalla läpi siis ruoansulatusanalyysin. Tästä seuraava askel on ruoka-aine-analyysi, jonka anoppini on käynyt läpi." 
 "Uskon, että jos raaskisin mennä samaan kokeeseen (se on todella kallista) saisin minäkin varmasti tarkasti tietooni sen, mille olen yhä yliherkkä, mutta toisaalta koen, että vatsaongelmani ovat suhteellisen hallinnassa."
Parasiitit ovat todellinen ongelma, ainakin kehitysmaissa. Pahimmat "parasiitit" taitavat kuitenkin majailla muualla kuin suolistossa. Alla mielenkiintoista katsottavaa överiksi menneestä luontaisterveysintoilusta. Osassa numero 2 vilahtaa myös Zapper.13 kommenttia:

 1. Nuo parasiitteihin liittyvät huuhaajutut ovat kyllä aivan uskomattomia. Eräältä tutultani oli löytynyt kymmeniä erilaisia suolistoloisia! Tutkimuksena oli tietysti jokin aivan superluotettava analyysi, joka käytti ...homeopaattisia radiotaajuuksia. Olisinpa keksinyt tuon jutun huumorilla päästäni, mutta näin se oli oikeasti. Tietysti hän ryhtyi heti mielettömiin loistenhäätökuureihin. Voiko hänellä olla oikeasti suolistoloisia? Täysin mahdollista. Kymmeniä erilaisia? Pidän lievästi epätodennäköisenä, ottaen huomioon, ettei hän ole koskaan matkustanut kaukomailla.

  Netissä tuli joskus vastaan myös "salt and C" -kuuria (eli järjettömiä määriä suolaa ja C-vitamiinia) borrelioosia käyttänyt ihminen, joka tunsi kuinka "borreliamadot" kuurin seurauksena pakenivat ihon lävitse hänen päänahastaan(?!).

  VastaaPoista
 2. Loisia on helppo syyttää vaivasta kuin vaivasta. Todella kätevää uskomushoitojen piirissä.

  Pitää tietenkin muistaa, että todellisia ja vakaviakin loistapauksia on olemassa. Ja ne on syytä hoitaa asianmukaisesti.

  Ja voihan juuri jutussa mainitutkin tapaukset olla todellisia, vaikea sanoa. Eniten ihmetyttää niiden yleisyys. Ja voihan tässäkin olla jonkinlaista harhaa. Nettiin päätyy ne harvinaiset tapaukset?

  Sinulla on mielenkiintoinen blogi. Pitää laittaa seurantaan. :)

  VastaaPoista
 3. Todella hyvä kuitenkin, että on medaljonkeja joilla ioneista pääsee eroon. :-)

  VastaaPoista
 4. Loiset on todellinen ongelma ja pahimmillaan suorastaan invalidisoiva. Itse tällä hetkellä kyseisestä vaivasta kärsin. Jyväskylän Mehiläisen kautta sain lääkäriltä läjetteen MDD:n tarjoamaan laajaan ruuansulatusanalyysiin. Ulostenäytteet toimitettiin Yhdysvaltoihin tutkittavaksi kun vastaavia tutkimuksia ei Suomesta saa. Dientamoeba fragilis ja Blastocystis hominis löytyivät. Eli parasiitteja joista varmuudella ainakin tuo Dientamoeba ja uusimpien tutkimusten mukaan myös Blastocystis ovat sairauksia aiheuttavia.

  OLen kärsinyt pitkään (vuosikausia) eriasteisista vatsakivuista, ripulista ja ummetuksesta vuorotellen, vatsan turpoamisesta, ilmavaivoista jne. Lähivuosina kuvioihin on tullut mukaan myös jatkuva huimaus, näkö ja kuulo-oireet, korvakivut, puutumat vasemmalla puolella yms. Listaa voisi jatkaa vaikka kuin. Onneksi lopultakin löytyi oireille syy. Nyt toivon vain että antibiootit tai mitkä tahansa muut yrtit tehoaisivat!

  Jostain syystä suomalaiset lääkärit eivät koskaan sanallakaan maininneet mahdollisuutta että oireiden taustalla olisikin parasiitti infektio. Nuo tutkimukset joissa määritellään parasiittien esiintyvyyttä suomalaisilla on täysin hatusta vedettyjä. Tämä asia on peruslääkäreille aivan outo kenttä. Suomalaisten lääkäreiden osaaminen rajoittuu hyvin kapealle siivulle, mikä vaikeuttaa tällaisen sairauden diagnosointia kun tämä voi oireilla vähän joka puolella kehoa, sekä fyysisinä että psyykkisinä oireina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi kirjoittaa hyvin ja voin samaistua hänen kirjoitukseen. Meidänkin perheessä olemme kärsineet Dientamoeba fragilis- parasiittitartunnasta. Lääkäreille täytyy itse sanoa mitä vaivaa ja pyytää (vaatia) ulostenäytteitä. Lääkäreillä Suomessa on edelleen aivan liian vähän kokemusta näistä "taudeista", vaikka nykyään matkustamisen myötä myös meillä täällä Suomessa mm nämä tartunnat ovat ihan yleisiä!!

   Poista
  2. Anonyymi2/4/14 22:07

   Anonyymin teksti voisi hyvin olla myös minun kirjoittamani! Sain vastikään MDD:ltä suolistoanalyysin, jonka mukaan minulla on samat parasiitit vaivanani: Blastocystis hominis ja Dientamoebis fragilis. Työterveyslääkäri määräsi niiden häätämiseen 10 vrk:n (3 x 10 tabl.) Flagyl-antibioottikuurin (metronidatsoli). Nyt viikon antibioottiia syötyäni en huomaa tilanteen kohentuneen millään tavalla, päinvastoin! Suuhun on ilmestynyt ikävä hiivaongelma!

   Kiinnostaisi tietää, miten teidän suolisto-ongelmanne ovat parantuneet (vai ovatko lainkaan? Ilmeisesti ovat vaikeita häädettäviä). Voisin pyytää lääkäriltä samaa reseptiä, jos ja kun vaivat eivät näytä menevän ohi. Jos antibiootit eivät tepsi, voisin kokeilla yrttejä tms. parasiittiongelmaani.

   Poista
  3. Tervehdys,
   Anonyymit kärsivät hyvin samantapaisesta kuin allekirjoittanut!
   Itse olen noin 4-vuotta kärsinyt ensin pelkästään lämmönnoususta (aina 38,5 asti), välillä huimauksesta (jota tutkittiin tarkoin ilman tuloksia), muistihäiriöistä, keskittymisvaikeuksista ja yleiskunnon heikkenemisestä. Myös pienimuotoinen alkoholinkäyttö aiheutti aina vain pahempia jälkioireita.
   Sain toissaviikolla diagnoosin Dientamoeba fragilis ja minulle määrättiin hetimiten samainen Flagyl-antibioottikuuri (metrodinatsol). Kuuri loppui sopivasti ennen joulua. Harmikseni mikään ei ole ainakaan vielä ole muuttunut eli lämmön nousua/kuumetta on vieläkin normaaliarjen puitteissa aina 38,2 asteeseen saakka.
   Tutkittuani verkossa tänään pari tuntia eri tietolähteitä jäin ihmettelemään kahta asiaa:
   1. Miksi lääkäri ei määrännyt heti metronidatsolin (Flagyl) -kuurin perään diloksanidifuroaattia 500 mg x 3, 10 päivän ajan joka olisi lopettanut suoliston mahdollisen amebakantajuuden?
   2. Miksi lääkäri ei heti määrännyt ensijaiseksi lääkeeksi paromomysiiniä? Syy miksi kysyn löytyy täältä: http://www.labquality.fi/@Bin/2306906/Dientamoeba_Labquality2012.pdf

   Jos olisin lukenut tämän tiede-esityksen aiemmin olisin myös kysynyt lääkäriltä onko hän konsultoinut Auroran infektiopoliklinikkaa tässä asiassa.

   Joten tällä haavaa minulla ei valitettavasti ole kertoa tämän yhteisen ongelmamme ratkaisua mutta jos teillä jommalla kummalla on, niin olen pelkkänä korvana!?!

   Kiitos.

   Tapaninpäivän Joulutervehdys,

   TSundman

   Poista
 5. Hienoa, jos saat helpotusta vaivoihisi.

  Kyllä Suomessa parasiittitartuntoja tutkitaan. Se selviää yhdellä google-haulla. On kyllä myös totta, että parasiitti-infektiot ovat yleistyneet. Liekö kaukomatkailu syynä?

  Näen vain ongelmana alalla mahdollisesti toimivat huuhaa-yrittäjät. Parasiiteillä on helppo rahastaa epämääräisistä oireista kärsiviä.

  VastaaPoista
 6. Nämä huuhaahoitoja ja diagnostiikkaa parasiitteihin liittyen tarjoavat toimijat ovat vain lisääntymässä oman kokemukseni mukaan...

  VastaaPoista
 7. Hulda Clarkin kirjaa just lueskellessa (ei sovi heikkohermoisille) selviää hänen näkemyksensä loisista ja ympäristötekijöistä, kemikaaleista, metalleista joiden välinen syy-yhteys, vuorovaikutus on olemassa, loogista.

  No, joka tapauksessa, ystäväni on hoidossa (jokin laite oli ollut käytössä, zapperi?) ja sai tulosteen loisista ym. kehon haitta-aineista. Nyt on loiskuurit alkaneet ja niin vaan jokin luikero on tullut ulosteen mukana, hoito on vasta alussa. Eli kyllä on kyntämätön sarka terveydenhuollolla tämäkin asia. Koirat ja kissat tulee loishäätää säännöllisesti ja meillä ihmisillä ei ole mitään ongelmaa.

  Uskon kyllä siihenkin, että loisista on "hyötyäkin" pitäessään immuniteettia hereillä. Kuka tietää, mikä on sopiva tasapaino?

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen linkki yliopiston laaduntarkkailudioihin, kiitos siitä. Itsellä myös samat todettuina, mutta julkinen puoli ei hoida. Tarjottiin yksityiseltä 800euron antibiootteja, ei ole mahdollisuutta niihin nyt. Odottelen lisäoireita ja käännyn uudestaan julkisen puoleen ja anelen lähetettä asiantuntevaan hoitoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todettu dientamoeba fragilis äidillä ja lapsilla..ei ulkomaanmatkoja..nyt antibiootit päällä..todella hämmentävää..kukaan lääkäri ei tästä mitään tiedä ja arvoitus mistä on tullut..p hoito..? Ja oireita ollut vaikka mitä lievästä lämmöstä väsymykseen jne

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...