tiistai 3. toukokuuta 2011

Terveyssatama tutustui Medical Techin tuotteisiin


Fitmate
Hyvinvointialan yritys Medical Tech piti kattavan demonstraation tuotteistaan toimitiloissaan Espoossa. Italialaisen Cosmedin valmistaman Fitmate-hengityskaasuanalysaattorin avulla voidaan mitata luotettavasti energiankulutus levossa. Mittaus kestää hieman yli 10 minuuttia. Laite soveltuu hyvin ravitsemusterapeutin vastaanotolle, kun halutaan tietää asiakkaan perusaineenvaihdunnan taso. Alla Fitmate-laitteeseen liittyvä NBC-kanavalla ollut juttu.
Biacorpus® RX4000
 Toinen esitelty laite oli bioimpedanssi-menetelmään perustuva Biacorpus® RX4000-kehonkoostumusmittari. Sähkönjohtavuuteen perustuvan mittauksen antamien arvojen perusteella saadaan selvitettyä asiakkaan ravitsemustila, kehonkoostumus ja lihastasapaino. Itse mittaus oli nopea, mutta raajoihin sijoitettavien mittauselektrodien kiinnittämiseen meni hetki aikaa. Laitteen antamat raportit ovat todella monipuolisia. Kehonkoostumusmittari soveltuu niin liikuntakeskukseen rasvaprosentin mittaukseen, kuin kliiniseen työhön ravitsemustilan arviontiin.

CURVE-juoksumatto

Mittalaitteiden lisäksi Medical Tech tuo maahan liikuntavälineitä. Mielenkiintoisia olivat Woodway -yrityksen lamelliteknologiaan perustuvat juoksumatot. Näistä erityisen kiinnostava oli moottoroimaton ja hiljainen Yhdysvalloissa valmistettu CURVE-matto. Markkinointimateriaalin mukaan matto kuluttaa enemmän kaloreita kuin moottoroitu matto, muttei lainkaan sähköä. Vastaavia tuotteita ei ilmeisesti markkinoilla ole. Vakuuttavan oloinen tuote, josta on alla promo-video.

Dr. Wolff selkälaiteKuntosalilaitepuolella edustettuna oli Saksalainen Dr. Wolff Sport & Prevention harjoittelulaitteet.  Laitteisiin on saatavilla asiakasta henkilökohtaisesti opastavaa tekniikkaa. Pintapuolisen arvion perusteella nämä edulliset ja näyttävät laitteet sopivat erityisen hyvin terveysliikuntaan. Kiitos Medical Techin Erikille kattavasta ja mielenkiintoisesta esittelystä!
Erik ja Medical Techin showroom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...